Banner kep 01

IDEGENFORGALOM SZIGETÚJFALU

 

akadalymenteslogo

bekelteto

 

kiberpajzs logo

Szigetújfalu weboldala

Tájékoztató az avar és kerti hulladék égetési szabályokról

известные картины и новости из мира искусства

Szigetújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi környezet védelmének szabályairól szóló 5/2001. (II.22.) számú rendelete 2022. március 2. napjától hatályos módosítása visszavezette az avar és kerti hulladék égetésének lehetőségét Szigetújfaluban az alábbi szabályok betartása mellett.

Az avar és kerti hulladék megsemmisítése elsősorban komposztálással történhet.

Avar és kerti hulladék égetése céljából tűzgyújtás és égetés közterületen és ingatlanon belül február 15-től április 30-ig, valamint szeptember 1-től december 15-ig, szélmentes időben megengedett, hétköznap 6-8 óra, 19-21 óra között, hétvégeken szombaton 6-9 óra között.

Vasárnap és ünnepnapokon csak kerti grill, illetve egyéb kültéri ételkészítés céljára történhet tűzgyújtás csak az erre a célra rendszeresített tűzrakó helyen.

Minden más célú tűzgyújtás, égetés tilos!

Szabadtéren tartós füstölés (1 órát meghaladó) nem megengedett.

Szeles időben, továbbá a nyári (május 1-től augusztus 31-ig) és téli (december 16-tól február 14-ig) időszakban avar- és kerti hulladék égetése céljából tűzgyújtás szabad térben nem megengedett. A tűzvédelmi szabályok szigorúan betartandók.

Égetni csak megfelelően kialakított helyen, a vagyoni és személyi biztonságot nem veszélyeztető módon lehet. Az égetést végző személy a tűzrakó helyen az égetést befejezve köteles gondoskodni a tűz (parázs) oltásáról.

Az égetendő hulladék nem tartalmazhat ipari eredetű hulladékot (műanyagot, gumit, vegyszert, festéket, illetve ezek maradékait).

Tilos védett természetvédelmi területen, véderdő, fás vagy fenyves erdő területén tüzet gyújtani. Száraz nád és más vízi növényzet égetéséhez a vízfolyások területén hatósági engedély szükséges.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a fenti szabályokat az országos tűzgyújtási tilalom felülírja!

Kérjük az avarégetési szabályok betartását!

 

Szigetújfalui Polgármesteri Hivatal

Качественное строительство и ремонт своими силами
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef8239 #241013142002